
Kişisel Gelişimle Yetişen Nesiller
Kişisel Gelişimle Yetişen Nesiller
Kişisel gelişim bir süreçtir. Kişisel gelişim sürecini tamamlamış kişi; kendini geliştirmiş, özgüveni yüksek, hayata inanç ve umutla bakan, iç motivasyonunu her zaman yüksek tutabilen, çevresini aydınlatan, her şeye sevgiyle bakabilen ve sabrı hayatının merkezi haline getirmiş biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu kişilerin, diğer insanlarla kuracağı ilişki oldukça ince örülmüş, düşünülmüş, sağlam ve farklı olacaktır.
Kişisel Gelişim Gerekli Mi?
Huzurlu bir toplum, yüzü gülen insanlar isteniyorsa kişisel gelişim önemlidir. Çünkü gelişimi tek bir kişiden başlatıp çoğunluğa yaymak hızlı ve sağlam bir yöntemdir. Kişisel gelişimle yetişmek; eğitilmek, okumak, düşünmek demektir.
Kişisel gelişim süreci sonunda birey, kendine olan inanç ve güveninde tazelenme ve artma gözlemleyecek; etrafına yaydığı enerji, pozitif ve getirisi bol bir enerji olacaktır. Yani bir bireyin kendini geliştirmesi, sadece kendisine değil etrafına da yarar sağlayacaktır.
Kişisel gelişim aktarımı mümkün mü?
Bir nesil kişisel gelişim ile eğitildiğinde onlarca nesil faydalanır. Kişisel gelişim; ağırlıkları, bunalımları, kaybolmuşlukları, gereksiz kalabalıkları, yalnızlık hissini unutturur, hatta bunların iç dünyada birer yanılgı olup olmadığını sorgulatır. Bu şekilde yetiştirilen bir nesilden daha çok soru, daha çok icat, daha çok başarı çıkar. Sorgu, eleştiri, yorum ve muhakeme unsurları bu neslin dört sarsılmaz ilkesini oluşturur.
Bu Kişinin Kendi Gelişimini Aktarması Aile ve İletişimle Mümkün Olabilir
Aile ile aktarım yolunda kişisel gelişim sürecini tamamlamış olan kişi, ebeveyn olur. Ruhunun dinginliği ve karakterindeki pürüzlerin minimuma indirilmesi ile birlikte çocuğunu en iyi şekilde eğitir, büyütür ve onun içsel olarak en az hasarı almasını sağlar. Bu şekilde kişisel gelişimini aktarmış sayılır.
İletişim ile aktarım yolu, kişisel gelişim sürecini tamamlamış olan kişinin kendisinden farklı, iç savaşlarıyla boğuşan bir kişi ile karşı karşıya geldiğinde gelişimini kullanması ile başlar. Bu durumda kişisel gelişim eğitimi almış kişi, karşısındaki ile doğru iletişim kurarak onun da gelişmesini sağlayacak ve o kişinin ruhunda – karakterinde olan hasarları veya eksiklikleri görerek daha dengeli davranacaktır. İletişim kurmak, gerçek anlamını ancak bu şekilde bulur.